Головна  →  Новини  →  14 лютого 2023

Київ відвідав співавтор європейських стандартів догляду за деревами: для столичних зеленбудівців провели спеціальний практичний семінар

Київ відвідав співавтор європейських стандартів догляду за деревами: для столичних зеленбудівців провели спеціальний практичний семінар

Відомий арборист та співавтор європейських стандартів догляду за деревами Пьотр Тишко-Хмельовєць із Польщі провів практичний семінар для робітників комунальних підприємств по утриманню зелених насаджень Києва. Тема семінару – сучасні підходи догляду за деревами та перспективне впровадження європейських стандартів в Україні. Про це повідомив начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний.

«Київ впевнено рухається до імплементації європейських стандартів догляду за деревами, розроблених провідними фахівцями з 11 країн Євросоюзу. Сьогодні ми раді вітати в Києві одного зі співавторів стандартів пана Пьотра Тишко-Хмельовєця, який попри складну безпекову ситуацію в нашій країні знайшов можливість відвідати українську столицю і провести практичний семінар для наших робітників зеленого господарства. Переконаний, це лише початок нашої результативної співпраці», – сказав Олександр Возний.

Зі свого боку Пьотр Тишко-Хмельовєць зазначив, що захоплюється силою духу українців та прагненням до розвитку навіть у такі складі часи. Експерт підкреслив, що від наявності сучасних професійних стандартів у питаннях догляду за деревами виграють усі зацікавлені сторони – від комунальників, які матимуть чітко прописані ефективні алгоритми, до активістів, у яких буде доступ до бази знань задля компетентного контролю та візії. Також Пьотр Тишко-Хмельовєць сказав, що приємно вражений кількістю молодих дерев у столиці і висловив переконання, що застосування сучасних підходів у догляду за ними сприятиме довголіттю та здоровому росту зелених насаджень. 

Нагадаємо, у Києві розпочали роботу над створенням офіційної української версії європейських стандартів догляду за деревами (Technical Standards in Tree Work). Участь у розробці документу, що містить найкращі європейські практики роботи з деревами, взяли 12 організацій із 11 країн Європи: асоціації арбористів, інститути, тренінгові та дослідницькі центри. В роботі над українською версією задіяні команди Управління екології та природних ресурсів КМДА, Асоціації міст України та Національного ботанічного сад імені М. М. Гришка НАН України.

Перейти до спискуВерсiя для друку