Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Департамент захисту довкілля та адаптації до зміни клімату виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)
офіційний вебпортал

Визначено пріоритети та лінію побудови структури Екологічної стратегії міста Києва до 2035 року

Опубліковано 10 грудня 2021 року о 13:33
фото

За ініціативи начальника Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександра Возного провели стратегічну сесію щодо розробки та впровадження Екологічної стратегії міста Києва до 2035 року. Під час заходу учасники робочої групи визначили пріоритетні напрями для побудови стратегії у цій сфері на основі успішних українських та європейських стратегій національного рівня.

Як наголосив на початку зустрічі Олександр Возний, невід’ємною частиною стратегії збереження навколишнього середовища міста є вирішення глобальних проблем, спричинених зміною клімату.

«Сьогодні можна із впевненістю сказати, що кліматичні зміни вже відбуваються. Ми можемо спостерігати їх негативний вплив на Київ: пересихання водойм, забруднення повітря, спричинене пиловими бурями, деградація ґрунтів та лісів, і як наслідок – вплив на біологічну різноманітність. Тож розробляючи стратегічно важливий документ, ми, зі свого боку, акцентуємо ці загрози на політичному рівні. Також ми розуміємо, що участь суспільства у розробці Екологічної стратегії столиці призведе до більш справедливого, відкритого та прозорого прийняття рішень. Тому за основу ми взяли Концепцію екологічної політики міста Києва «Екологічна стратегія міста Києва до 2030 року». Але вказаний документ не враховує всі екологічні напрямки та потребує ретельного доопрацювання», – зазначив Олександр Возний.

Модерували стратегічну сесію керівниця KSE Institute, віце-президентка з економіко-політичних досліджень Наталія Шаповал та директор із розвитку Тарас Доронюк. Керівник Центру досліджень продовольства та землекористування Олег Нів᾽євський поділився досвідом роботи над стратегічними документами у сфері сільського господарства та землекористування.

До участі також були запрошені представники зацікавлених сторін: провідні фахівці Управління екології та природних ресурсів, фахівці наукових і освітніх закладів, представники громадських організацій, що представляють інтереси громадськості щодо таких секторів як: повітря, вода, енергетика, відходи, промисловість, сталий транспорт, сталий міський розвиток, екологія, адаптація та стійкість до змін клімату тощо.

Під час проведення другого блоку експерти Київської школи економіки наголосили на важливості включення до структури документу ситуативного аналізу про загальний стан економіки, діловий клімат, ключові реформи у сфері. Мова йшла також про обов’язковість моніторингу для вимірювання досягнення цілей, політичного та операційного керівництва, а також політичної відповідальності за виконання стратегії.

Наталія Шаповал звернула увагу на позитивний результат проведеного обговорення. За підсумками стратсесії Київська школа економіки надасть свої напрацювання щодо структури та форми майбутньої стратегії.

Олександр Возний наголосив, що фінальний документ Екологічної стратегії буде сформовано вже до кінця січня та публічно презентовано у лютому.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux