Головна  →  Новини  →  11 серпня 2021

Інформація щодо подачі декларації про відходи

Згідно вимог ст. 17 Закону України “Про відходи”, суб’єкти господарювання, діяльність яких призводить виключно до утворення відходів, для яких показник загального утворення відходів (Пзув) складає від 50 до 1000 умовних одиниць, зобов’язані щороку подавати декларацію про відходи за формою, згідно з додатком до «Порядку подання декларації про відходи», затвердженого постановою КМУ від 18 лютого 2016 року №118. Відповідно пункту 3 Постанови, декларація про відходи подається суб’єктами господарювання у сфері поводження з відходами до 20 лютого року, що настає за звітним.

Про це нагадує Управління екології та природних ресурсів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

Для зручності суб’єктів господарювання, подати декларації про відходи можна скориставшись електронною системою здійснення дозвільних процедур у сфері поводження з відходами, яку можна знайти за посиланням https://e-eco.gov.ua/.

Подання декларації про відходи через електронну систему скорочує кількість затраченого часу та дозволяє суб’єкту господарювання подати її у зручний момент. Також під час заповнення декларації про відходи через електронну систему припуститися помилок майже неможливо. А якщо все ж таки помилки виникнуть, система підкаже, як їх усунути.

Інструкцію з подачі електронної декларації про відходи можна знайти за посиланням https://e-eco.gov.ua/site/instruction.

Перейти до спискуВерсiя для друку