КМДА Київська міська державна адміністрація


14 лютого 2023

Київ відвідав співавтор європейських стандартів догляду за деревами: для столичних зеленбудівців провели спеціальний практичний семінар

Київ відвідав співавтор європейських стандартів догляду за деревами: для столичних зеленбудівців провели спеціальний практичний семінар

Відомий арборист та співавтор європейських стандартів догляду за деревами Пьотр Тишко-Хмельовєць із Польщі провів практичний семінар для робітників комунальних підприємств по утриманню зелених насаджень Києва. Тема семінару – сучасні підходи догляду за деревами та перспективне впровадження європейських стандартів в Україні. Про це повідомив начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний.

«Київ впевнено рухається до імплементації європейських стандартів догляду за деревами, розроблених провідними фахівцями з 11 країн Євросоюзу. Сьогодні ми раді вітати в Києві одного зі співавторів стандартів пана Пьотра Тишко-Хмельовєця, який попри складну безпекову ситуацію в нашій країні знайшов можливість відвідати українську столицю і провести практичний семінар для наших робітників зеленого господарства. Переконаний, це лише початок нашої результативної співпраці», – сказав Олександр Возний.

Зі свого боку Пьотр Тишко-Хмельовєць зазначив, що захоплюється силою духу українців та прагненням до розвитку навіть у такі складі часи. Експерт підкреслив, що від наявності сучасних професійних стандартів у питаннях догляду за деревами виграють усі зацікавлені сторони – від комунальників, які матимуть чітко прописані ефективні алгоритми, до активістів, у яких буде доступ до бази знань задля компетентного контролю та візії. Також Пьотр Тишко-Хмельовєць сказав, що приємно вражений кількістю молодих дерев у столиці і висловив переконання, що застосування сучасних підходів у догляду за ними сприятиме довголіттю та здоровому росту зелених насаджень. 

Нагадаємо, у Києві розпочали роботу над створенням офіційної української версії європейських стандартів догляду за деревами (Technical Standards in Tree Work). Участь у розробці документу, що містить найкращі європейські практики роботи з деревами, взяли 12 організацій із 11 країн Європи: асоціації арбористів, інститути, тренінгові та дослідницькі центри. В роботі над українською версією задіяні команди Управління екології та природних ресурсів КМДА, Асоціації міст України та Національного ботанічного сад імені М. М. Гришка НАН України.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.