КМДА Київська міська державна адміністрація


14 лютого 2022

У Києві встановили 46 датчиків моніторингу якості повітря

У Києві встановили 46 датчиків моніторингу якості повітря

У Києві продовжують вдосконалювати міську систему моніторингу якості повітря. На додачу до п’яти фіксованих пунктів, які вже зараз аналізують стан повітря, у столиці встановили 46 компактних датчиків.

Начальник управління екології та природних ресурсів Олександр Возний повідомив, що йдеться про так звані індикативні датчики, які доповнять вже встановлені референтні. Такий підхід вперше застосовано в Україні.

«Ми продовжуємо рухатися до повної прозорості в питаннях екології столиці. Вже зараз у киян є можливість в режимі реального часу слідкувати за якістю повітря завдяки автоматичній системі моніторингу на основі п’яти стаціонарних постів європейського зразка. 46 додаткових компактних датчиків дозволять отримати більш повну картину стану повітря у Києві», — відзначив Возний.

За словами Директора департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Олега Половинко, система опирається на міську бездротову мережу LoRaWAN для передачі даних. Щоб вона працювала, у кожному районі Києва було встановлено 295 базових станцій.

«На першому етапі калібруємо апаратуру, налаштовуємо систему, збираємо та аналізуємо інформацію. У цьому році плануємо інтегрувати інформацію про стан повітря у Київ Цифровий та зробити екологічну карту Києва доступною для всіх», — зазначив Половинко.

Файл документа: imgbig.jpg



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.